מה זו בקשה הומניטארית ומתי היא אפשרית?
במדינת ישראל יש לא מעט עובדים זרים. הם שוהים כאן עם ויזה ועובדים בצורה חוקית. באופן עקרוני, הם יכולים לעבוד בארץ לתקופה של 63 חודשים שבמהלכה יש להם אפשרות להחליף מעסיקים. זה יכול לקרות בגלל סיבות שונות, כמו למשל פטירתו של המעסיק וכדומה. עם זאת, פעמים רבות מתעורר הרצון להאריך את תקופת הוויזה של העובד הזר. זה יכול להיות כי נוצר קשר מיוחד בין העובד ובין המעביד, בגלל שהעובד מומחה בתחום מסוים או בגלל סיבות אחרות. הבעיה היא שלא כל כך קל לעשות זאת, והדרך הנכונה היא להגיש בקשה הומניטארית.
המצבים שבהם ניתן יהיה להגיש בקשה הומניטארית
ראשית, חשוב להבין שבקשה הומניטארית מתאימה לא רק לעובדים זרים. למעשה, בקשה כזאת אפשר להגיש גם עבור מישהו שיש לו מעמד של תייר, תושב ארעי או תושב קבע. יכולות להיות סיבות שונות להגשת הבקשה, כמו למשל:
- בני זוג מעורבים (אחד ישראלי והשני לא) שפירקו את הזוגיות שלהם בגלל אלימות במשפחה.
- אזרחים זרים הסובלים ממחלה שמסכנת חיים.
- אזרחים זרים שהגיעו לארץ כתוצאה מסחר בבני אדם ועוד.
מה שכן, חשוב להבין: יש דרך מאוד מסוימת להגיש בקשה הומניטארית. יתרה מכך שצריך להכיר את הנהלים להגשת בקשה כזאת, צריך גם להכיר את המערכת מבפנים. לכן ברור מדוע אם גם אתם רוצים להגיש היום בקשה כזאת עבור אדם כלשהו, כדאי שתעשו זאת בעזרת עו״ד מומחה.
כך תבחרו את עוה״ד הנכון לכם למשימה מהסוג הזה
רוצים להגיש בקשה הומניטארית ולא ברור לכם איך לצלוח את העניין הזה? פנו אל עו"ד דפנה שגל-פודור, ויפה שעה אחת קודם. מדובר על עורכת דין שתוכל לעזור לכם לכל אורך הדרך. היא מכירה את התחום ומביאה איתה הרבה מאוד ניסיון בכל מה שקשור להגשת בקשות הומניטאריות מסיבות שונות. בנוסף, עו"ד דפנה שגל-פודור מעסיקה אנשי מקצוע מומחים במשרדה. לכן, כבר מהרגע הראשון שבו תפנו אל המשרד, תוכלו לקבל סיוע ברמה גבוהה אל תדחו את הדברים למחר, כי מדובר על תהליך בירוקרטי לא פשוט שרצוי להתחיל להתמודד איתו עוד היום.
Comments
Comments are closed.