האם כדאי לצאת למאבק בעקבות רשלנות רפואית
אנשים רבים חשים שהם קיבלו טיפול רפואי לקוי או שהיו קורבן לרשלנות רפואית. ולעיתים אכן זה המקרה. עם זאת לפי שאנו יוצאים לתביעה עם עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית, חשוב שנדע האם הטיפול שקיבלנו הוא באמת רשלני או שמדובר בטיפול אחר. אז מתי נדע האם כדאי לצאת למאבק בעקבות רשלנות רפואית? הכל בהמשך.
ראשית יש לבדוק האם באמת הייתם קורבן לרשלנות רפואית?
לפני שאתם רצים לשכור במיטב כספכם עורך דין, חשוב לדעת האם באמת הייתם קרובן לרשלנות רפואית? לעיתים העדר יחס נאות של רופא או אחות נראה לנו כרשלנות רפואית, או התנהגות של צוות רפואי שאינה נאותה גם היא נראית לנו כרשלנות. ולכן יש להבין כי לא כל התנהגות שאינה במקומה היא רשלנות רפואית, ויש חשוב לבדוק האם קרה לכן נזק ממשי כתוצאה מהתנהגות הצוות הרפואי.
מהו נזק ממשי שנגרם כתוצאה מרשלנות רפואית?
נזק ממשי כתוצאה מרשלנות רפואית הוא נזק שבעקבותיו ניתן לקבל פיצויים כספיים. נזקים אלה הם נזקים כמו נכות, החמרה של מחלה, נזק נפשי או גופני, קבלת אחוזי נכות, ואפילו מוות. במקרים כאלה כדאי להתחיל לצאת במאבק להוכחת רשלנות רפואית.
אם ישנם מקרים שהנזק מזערי בלבד ולא מדובר בנכות, או החמרת מחלה בצורה משמעותית – סביר להניח שמדובר בנזק מזערי בלבד, שלא יהיה לכם שווה בגינו לצאת למאבק ולבזבז משאבים על שכירת עורך דין רשלנות רפואית שיגבה סכומים גבוהים של ייעוץ וייצוג שלכם בתיק זה.
כיצד מוכיחים קשר בין רשלנות רפואית לנזקים גופניים ונפשיים?
על מנת להוכיח קשר בין רשלנות רפואית לבין הנזקים שנגרמו לכם, חשוב להוכיח כי יש קשר לבין הטיפול הרשלני שקיבלתם, לבין הנזקים שגופניים שנגרמו לכם בעקבות בטיפול וכי הקשר יהיה ברור וחד משמעי. עם זאת כאשר מדובר בגוף ונפש, לא תמיד קל להוכיח ודרושים מסמכים רבים, הוכחות ודעות של מומחים רבים לשם כך.
ומה לגבי עלות התביעה?
כל עלות של תביעה משפטית הינה גבוהה במיוחד, בעיקר ההוצאות של ייצוג על ידי עורך דין. ישנם מקרים נדירים בהם עורכי דין בטוחים מאד בתיק ולכן הם מסכימים לייצג את הלקוחות שלהם בחינם ולקבל אחוזים מהתביעה בלבד אם ינצחו בתיק.
אם אינכם בטוחים שנפגעתם מרשלנות רפואית, חשוב לא לבזבז משאבים יקרים על עלות התביעה.
Comments
Comments are closed.