תיקונים לחוק הפטנטים בישראל
ישראל היא מדינה מתקדמת ואנו צריכים להודות על כך. אחת הדוגמאות המובהקות ביותר לכך היא העובדה כי ישראל היא מדינת חוק עם בתי משפט חזקים ועם חוקים מתקדמים. תודות לכך הכלכלה שלנו נמצאת במצב מצוין מכיוון שישנו קשר הדוק בין כלכלה ובין משפט. על רקע זה אנחנו רוצים לעורר את הדיון על חוק הפטנטים, אשר לעניות דעתנו ולעניות דעתם של מומחים רבים הוא החוקים החשובים ביותר בכל כלכלה מודרנית. לאחרונה (ב-2012) תוקן חוק הפטנטים ובוצעה בו רביזיה שבמסגרתה הוכנסו שינויים חשובים שכל איש מקצוע וכל אדם אשר רוצה לרשום פטנט צריך להכיר. השינוי העיקרי שחל בחוק הוא העובדה כי כיום ישנו פרסום מוקדם של בקשות לפטנטים. כמו כן הוקדמה הבחינה של בקשות לפטנט והורחבה ההגנה על פטנטים משלב הגשת הבקשה של עורך פטנטים. כך אתם יכולים לראות כי שינויים אלו שינו את עולם הפטנטים וחשוב להכירם.
האם כל עורך פטנטים יכול לייעץ לי בנושא פטנטים?
עליכם להבין כי חוק הפטנטים ואופן רישום הפטנטים הוא אחד הדברים הסבוכים ביותר שקיימים בעולם המשפט. בכלל ניתן לומר כי עולם המשפט הוא אחד העולמות המורכבים ביותר שקיימים ולהדיוט יהיה קשה מאוד להבין מה לעשות בו. אם אנחנו מוסיפים לקלחת את העובדה כי עולם הפטנטים מערב טכנולוגיה עילית אזי אנחנו יכולים להבין כי הנושא של רישום פטנטים הוא אחד הסבוכים בעולם המשפט. על רקע זה אנחנו חייבים לציין כי ממש לא כל עורך פטנטים יכול לייעץ לכם בנוגע לחוק הפטנטים וכי אתם צריכים לבחור עורך פטנטים אשר ההתמחות שלו היא קניין רוחני ורישום פטנטים.
מדוע העלות של עורך פטנטים לא צריכה להטריד אתכם?
אין ספק כי ההליך של רישום פטנטים הוא לא זול וכי הוא יחייב השקעה כספית מצדכם. אך אל מול העלות של פיתוח מוצר חדש ואל מול העובדה כי אם לא תרשמו את הפטנט אזי יעתיקו את המוצר שלכם בכל מקום ניתן לומר כי העלות של רישום הפטנט בטלה בשישים וכי זוהי אחת ההשקעות החכמות והטובות ביותר שאתם יכולים לבצע.
Comments
Comments are closed.