רישום פטנט בישראל- כל המידע
פטנט הינו קניין רוחני, נכסו האינטלקטואלי של אדם, אשר זכה להכרה של חדשנות, יעילות, היתכנות לשימוש תעשייתי, והתקדמות המצאתית באופן רשמי ע"י הרשויות.
הפטנט מקנה לבעליו זכויות בלעדיות על השימוש בו וחברות רבות תרות אחר רעיונות אלו על מנת למצוא פריצות דרך טכנולוגיות חדשות או מוצרים חדשניים ונדרשים. רישום פטנט בישראל הוא הצעד הראשון בדרך להגשמה עצמית זו וכאן נרחיב מעט יותר על השלבים השונים וכמה זה עולה.
שלבים לרישום פטנט בישראל
תהליך רישום פטנט בישראל אינו מורכב מבחינה בירוקרטית אך הוא בהחלט תהליך שלוקח זמן. ראשית כל על ממציא הפטנט לאפיין אותו ולנסח אותו על הכתב באמצעות ליווי של עורך פטנטים. תיאור הפטנט צריך לכלול את המידע הרב ביותר אודותיו, לרבות שימוש בביבליוגרפיה קודמת, שרטוטים, תיאור מנגנון הפעולה ועוד. לאחר שלב זה מגישים את הבקשה למשרד הפטנטים תוך מילוי הטפסים המתאימים וממתינים לבחינת הפטנט. שלב זה עשוי לקחת זמן ובמהלכו הפטנט נמצא בסטטוס של "המתנה" ותאריך ההגשה שלו מקדים בעלי פטנטים זהים שינסו להגיש את הבקשה אחריכם (ויקבלו דחייה). משרד הפטנטים עשוי לדחות את הפטנט או לקבל אותו. כאשר ישנה דחייה, בעל הפטנט רשאי לערער על החלטת המשרד ולהגיע לדיון בנושא זה. האישור הראשוני של הפטנט הינו זמני והוא ממתין תקופה (שנקבעת ע"י משרד הפטנטים) להתנגדויות של הציבור, אם יהיו. לאחר תקופה זו ניתן האישור של הפטנט ובעליו זוכה להגנה משפטית של 20 שנה.
מהי העלות של רישום פטנט בישראל?
יש להבדיל בין העלות שקשורה לרישום עצמו במשרד הפטנטים לבין סך העלות הקשורה להוצאת הפטנט בפועל. בכל מה שקשור להליכים הבירוקרטיים, רישום פטנט בישראל טומן בחובו תשלום אגרה, בסך כ- 1200 שקלים לממציאים פרטיים. האגרה כוללת את כל דמי הטיפול בבקשה מרגע ההגשה ועד לקבלת הפטנט או דחייתו. הסכום המשמעותי יותר אותו יש להוציא בדרך לביצוע רישום הפטנט הוא למשרד עורך הפטנטים. ככל שההמצאה מורכבת יותר, כך ההגשה סבוכה ומורכבת בהתאם ועל כן משרד העורך עשוי לגבות סכומים גבוהים יותר, שעשויים להגיע לכדי עשרות אלפי שקלים. יש להוסיף לכך גם את עלויות בניית אב הטיפוס והתשלום לשרטוטים ההנדסיים כך שמגיעים בסופו של דבר לסכום של עשרות אלפי שקלים. חשוב לציין כי ברוב המקרים הוצאת הפטנט בישראל מתבצעת במקביל למציאת יזמים שונים או מכירת הזכויות על הפטנט כך שבסופו של דבר סכומים אלו עשויים להיות בטלים בשישים לעומת הרווח הכולל מביצוע רישום הפטנט.
Comments
Comments are closed.